U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Massagevormen

Wij werken met een basismassage die gaandeweg aangepast wordt naar behoefte en op intuïtie, bijvoorbeeld een klassieke massage met sportmassage elementen op specifieke spiergroepen. 

Op deze pagina geven wij een beschrijving van verschillende massagevormen. Bij uw afspraak kunt u aangeven welke klachten er zijn en wat voor massagevorm gewenst is.
Informeer naar de mogelijkheden en combinaties: bel: 06-81418029 of mail.

 

Ontspannings (klassieke) massage

Deze massage bestaat uit een serie strijkingen en knedingen en drukpunten, die langzaam intensiever worden. Het doel is stimulering en verwarming van spieren en weefsel om de (cel-)stofwisseling op gang te brengen of te intensiveren. Het lichaam zal zichzelf ontdoen van afvalstoffen en de cellen voeden Blokkages kunnen opgespoord worden en aangezet tot doorstromen. Het zenuwstelsel wordt geprikkeld en al snel komen stofjes vrij die je prettig en ontspannen maken. Lichaam en geest raken meer in balans wat veel bijdraagt aan de gezondheid. De duur van de massage kan variëren: 30, 45, 60 of 90 minuten.

 v.a.
 €32,50
 (30min)

Diepe bindweefselmassage

 

Helpt bij het oplossen van terugkerende spanning in uw lichaam. Waar een klassieke massage vooral verlichting brengt, zorgt diepe bindweefselmassage voor een structurele oplossing van (terugkerende) spanning in uw lichaam. In een samenspel tussen de masseur en u wordt het spanningsgebied behandeld door middel van het geven van druk en loslaten van spanning. Dit kan soms als pittig worden ervaren, wanneer de spanning en vastzittend bindweefsel een oude(re) oorsprong heeft.

Ik zoek op uw geleide naar het primaire of gerelateerde spanningsgebied in het (bind)-weefsel, daar waar u spanning of pijn of een blokkade ervaart. Dit gebied wordt behandeld door middel van het geven van (hoge) druk. In een respectvolle benadering, altijd met uw toestemming en bereidheid, maar ook met enige doortastendheid van mijn kant, werken we samen door de gelaagdheid van weerstand en spanning. Een belangrijk onderdeel hierbij is ademtechniek om de opgebouwde druk los te laten en in diepere lagen te werken.

Het bijzondere van diepe bindweefselmassage is dat naast de vertrouwde lichaamsprikkels ook (blokkerende) emoties kunnen loskomen, soms zelfs van hele oude trauma’s. (het bindweefsel wordt ook wel geheugenweefsel genoemd.) 
Uw bereidheid om deze prikkels aan te gaan, de eventuele pijn en emotie toe te laten, stellen u in staat om structureel spanning los te laten. Het is mogelijk om in 2 of 3 behandelingen van uw terugkerende probleem af te komen. Het probleemgebied voelt losser, u ervaart geen vastzittende spanning meer en uw energie zal vrijelijk en vloeiend kunnen stromen.

Het bindweefsel maakt onderdeel uit van al onze organen, spieren, zenuwcellen, bloedvaten en heeft een ondersteunende en verzorgende functie. Kortom een belangrijk weefsel dat in het hele lichaam te vinden is in verschillende vormen.

Het is raadzaam voor deze massage wat meer tijd te reserveren: 60 of 90 minuten.

 v.a.
€55,00

(60min)

Duo-massage

 

Lichaamsmassage voor 2 personen in dezelfde ruimte, leuk om te doen met partner, vriend of vriendin. Het is een origineel cadeau waar u zelf ook van kunt genieten. U kunt kiezen voor alle technieken behalve de LomiLomi en diepe bindweefselmassage.

 €99,-(60min)

Hotstone massage

 

De heerlijke weldadige warmte van stenen en olie op het lichaam zorgt voor een bijzondere ervaring. De basaltstenen worden verwarmd (tussen 45 tot 50 graden) en dan op het lichaam geplaatst. Vervolgens wordt met de stenen gemasseerd met lange, langzame strijkingen. Door de warmte worden alle processen versneld in gang gezet, de massage werkt dieper en heeft een gunstig effect op bloedsomloop, afvalstoffen afvoer en lymfensysteem. Een hotstonemassage is lekker ontspannend maar geeft ook een energieker gevoel. De hotstonemassage duurt 90 minuten. 

 €82,50
(90min)

LomiLomi

Aloha! De LomiLomi is een massagetechniek afkomstig van de Hawaïaanse eilanden. De massage bestaat voor een groot gedeelte uit lange strijkingen over het gehele lichaam uitgevoerd met de handen, onderarmen en ellebogen.

De bijna dansende beweging van de masseur en het gemiddeld wat hogere tempo dan bij andere massages, geven een mooie vloeiende vorm die doet denken aan de beweging van water, het dobberen op de golven van de zee. Hiermee worden blokkades aan het licht gebracht en kunt u loslaten (met ademtechnieken) en voelt u zich energieker en ontspannen. Omdat de lange bewegingen geen begin en einde lijken te kennen zulllen gedachten tot stilstand komen, een soort gevoel van overgave -zo u wilt-. De geest is vrij en het lichaam ervaart. De LomiLomi heeft zo het vermogen tot de kern van de zijn te komen en lichaam en geest te herenigen. De basis van de Lomi ligt in de Ho’oponopono een levenshouding van liefde, respect en holisme. Duur: 90 minuten

 €87,50
(90min)

Sportmassage

 

Bij het verrichten van zwaar werk of veelvuldig sporten kan vermoeidheid optreden in de spieren. De afvalstoffen hopen zich op en veroorzaken pijn of kramp. Met sportmassage krijgen deze spieren extra aandacht en worden gestimuleerd. Waar nodig wordt intensief gemasseerd om de stof-wisseling op gang te krijgen en zo afvalstoffen af te voeren. Vanaf 30 minuten mogelijk. 

 

 v.a.
 €32,50
 (30min)

Zwangerschapsmassage 

Massage tijdens de zwangerschap kan er voor zorgen dat kleine (of grotere) ongemakken tijdens de zwangerschap worden verlicht, dit geldt voor lichamelijke klachten van bijvoorbeeld pijn in de onderrug en het bekken maar ook voor psychische ongemakken zoals bijvoorbeeld angst. 

Na de bevalling (vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling) helpt frequente massage bij het herstel na de zware inspanning die je lichaam heeft geleverd. Je gaat weer een nieuwe fase in, de hormoonhuishouding verandert opnieuw -massage helpt je hierbij.

Het is mogelijk om de massage thuis te ondergaan, makkelijk voor als je het wat zwaarder krijgt bij een vorderende zwangerschap. Je kunt in het 2e trimester beginnen met de massage, dus vanaf de 16e week. Duur van de massage 60 of 90 minuten.

 

 v.a.
 €55,00
(60min)

 

Holistische Energetische Massage 

Holistische Energetische Massage is een liefdevolle, respectvolle aanraking. Aan de basis liggen visies en 'grepen' uit de klassieke massage, holistic pulsing, Ayurvedische massage, polariteitsmassage en Cayce massage. Het brengt je een volledige ontspanning en een intense tevredenheid. Je levens-energie stroomt optimaal door je lichaam en geeft je vertrouwen. Je mag er zijn zoals je bent. Een bijzondere ervaring om deze massage te mogen ontvangen en te mogen geven!
(info H.E.M.: H. van der Leeuw-Centrum De Bron/Gorinchem)

 v.a.
€32,50
(30min)

Holistic pulsing 

Bij holistic pulsing gaat het om beweging, een zachte behandeling, volledig gekleed; loszittende kleding is hierbij wel fijner. Het pulsen bestaat uit schommelen, wiegen en rollen, allemaal om te helpen spanningen los te maken. En dit start al op een heel oorspronkelijk niveau: denk maar eens aan al ons celvocht dat in beweging gezet wordt. Ons lichaam bestaat ongeveer voor 60% uit water. In bloed, cellen, hersenen, spijsverteringskanaal, -overal heeft water een belangrijke rol. Het is vervoermiddel, bouwsteen, oplosmiddel en zeer belangrijk om ons op temperatuur te houden. Eventuele blokkades worden op een milde manier kenbaar gemaakt door de beweging en u wordt  uitgenodigd om los te laten. Heel prettig genieten.

 v.a.
€32,50
(30min)

Fibromassage®

De fibromassage® brengt het lichaam tot rust en zorgt voor balans in uw lichaam. 
Geen fibromyalgie patiënt is hetzelfde en daarom wordt de massage op u persoonlijk aangepast. Uit recent onderzoek door de Universiteit van Miami is gebleken dat massage een van de gunstigste behandelingen is voor Fibromyalgie patiënten. In sommige gevallen kunnen pijnstillers worden afgebouwd of zelfs gestopt. Door fibromyalgie kan de slaap ernstig verstoord raken en uw normale, nachtelijkse herstel blijft achterwege. In dit geval wordt begonnen met een heel langzame, zachte massage; het is belangrijk om eerst het zenuwstelsel uit de 'alertheid-stand' te halen. Daarna kunnen er op oppervlakkig niveau lichte bindweefseldruk en knedende, losmakende technieken worden toegepast.

 v.a.
€32,50
(30min)

Links naar andere interessante pagina's: Massage-info.nl